Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Febre de carrer

7 octubre 2016 Sense Comentaris

De nou us recomanem un llibre de Mercè Ibarz (Saidí 1954). Aquest cop és el llibre de relats curts Febre de carrer, publicat el 2005.
Dins dels 8 contes que hi ha al llibre trobarem diferents històries: una mare i un fill que parlen sobre un gravat de Picasso, dos desconeguts units per lligams familiars es troben al Parc Güell, una dona viu a Londres amb una dona que va ser infermera a Israel, una dona es troba atreta per un passatge, dues noies reben l’encàrrec de comprar pa per una dona, una parella que es troba a diferents ciutats viatjant en tren, tres dones que es perden quan van a la platja i finalment, el cap de torns dels autobusos ha de fer front a la conducta del fill d’un antic company de feina.
La majoria dels relats transcorren a Barcelona i els escenaris es centren en Ciutat Vella principalment, tot i que també surten altres districtes de Barcelona.
Per finalitzar, us oferint un fragment corresponent al conte Viatges d’un dia:

“Ell havia comentat que contrastos a banda, Barcelona li semblava una ciutat indecisa. Quan li va demanar què li volia dir, s’ho va reservar i va lloar el mercat de la Boqueria. El seu to de veu, amable i decidit, no donava peu a continuar inquirint quina era la incertesa que copsava a la ciutat. En un altre moment, gairebé disculpant-se va dir que coneixia moltes ciutats, que no ho deia per dir. (…)

febrecarrer

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.