Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Día de perros

23 setembre 2016 Sense Comentaris

Alicia Giménez Barlett és una escriptora nascuda al Almansa (Albacete) l’any 1951. Va estudiar Filologia Espanyola a la Universitat de València i es va doctorar en Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona, ciutat on resideix des de 1975. És autora duna llarga obra i ha guanyat varis premis, entre els quals cal destacar : el Premi Nadal amb la novel·la Dónde nadie te encuentre, el X Premi Pepe Carvalho de novel·la negra i el Premi Planeta amb la novel·la Hombres desnudos.
Día de perros és la segona novel·la de la saga protagonitzada per la inspectora Petra Delicado. El llibre comença quan ella ha de resoldre un cas en que un home ha estat apallissat i ferit de gravetat al barri del Carmel. No hi ha cap pista de qui és la víctima, a excepció d’un gos abandonat en un pis de Ciutat Vella, que serà fonamental per la resolució del cas.
Els principals escenaris on es desenvolupa la trama del llibre són El Carmel, Sant Gervasi, Eixample i la Zona Franca.
Finalment, us oferim un petit fragment de l’obra:

El hospital del Valle Hebrón es uno de esos mamotretos que la Seguridad Social construyó en los años sesenta. Feo, enorme, imponente, parece más propio para enterrar faraones que para sanar ciudadanos. Al subir por las escalinatas centrales, empezó a hacerse patente esta típica población hospitalaria formada por gente de pueblo, viejos renqueantes, mujeres de la limpieza y montones de personal sanitario en grupo. Me arrugué un poco, sintiéndome perdida entre los gigantescos pabellones de nueve pisos, incapaz de saber a quién dirigirme o por dónde internarme en el coloso. Afortunadamente, mi compañero Garzón tenía un alma funcionaria que le permitía un claro discernimiento de los pasos necesarios (,,,)

diaperros

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.