Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…El origen perdido de Matilde Asensi

12 setembre 2016 Sense Comentaris

EL ORIGEN PERDIDOEl Origen Perdido / Matilde Asensi.-Barcelona: Planeta, 2007

“Tot era una bogeria. Tot. ¿Potser ens estàvem tornat paranoics?  Una estranya maledicció escrita en un llenguatge de disseny matemàtic; un poble misteriós, l’aimara, que parlava aquest llenguatge i que semblava ser l’origen de l’imperi inca; un mapa d’existència impossible dibuixat per un pirata turc, amb un cap enorme i monstruós sobre uns Andes que encara no es coneixien; una catedràtica sonada que acusava el meu germà de lladre; dues estranyes malalties mentals, de símptoma només aparents, que es relacionaven amb l’estranya maledicció.”

Aquest és el resum que es fa l’Arnau, protagonista i narrador de la novel·la El Origen Perdido, de la situació en què es troba per salvar el seu germà. L’Arnau, amb l’avatar Root, viu tranquil a Barcelona, té una empresa de serveis informàtics que li dona prou diners per viure molt bé, però un dia el truca la seva cunyada l’Ona perquè el seu germà Daniel, investigador antropòleg, està ingressat a l’hospital a causa d’una estranya malaltia.

El Origen Perdido com bona novel·la d’aventures, que és, té tots els ingredients: el protagonista és un personatge segur d’ell mateix: autodidacta, triomfador i fort; l’aventura, que és buscar un remei guaridor; el dolent encarnat en una catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona i tot d’entrebancs que hauran de resoldre els personatges de la novel·la.

Matilde Asensi (Alacant,1962) autora d’aquesta novel·la és periodista i escriptora de novel·les de gran èxit com Iacobus (2000), El último Catón (2001), la trilogia Martín Ojo de Plata: Tierra Firme, Venganza en Sevilla y La conjura de Cortés. Les seves novel·les han estat traduïdes a quinze idiomes i li han concedit diferents premis reconeixent la seva trajectòria d’escriptora i de periodista; entre altres a l’any 2011 el Premio de Honor de Novel·la Histórica Ciudad de Zaragoza, el Premio Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana també en el 2011 i a l’any i 2007 Premio Protagonistas en la categoria de Literatura.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.