Inici » Activitats, Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

I Premi d’Assaig Ateneu

17 setembre 2016 Sense Comentaris

L’Ateneu Barcelonès convocà la passada primavera el nou “Premi d’Assaig Ateneu”: un guardó de periodicitat triennal destinat al millor treball de recerca en l’àmbit de les  humanitats i les ciències socials presentades a les universitats catalanes, valencianes i balears.

“Premi Assaig Ateneu”

L’objectiu del premi és reconèixer i facilitar l’edició d’una tesi doctoral que hagi rebut la màxima qualificació. Amb una dotació de 4.000 €, en concepte de drets d’autor.

El jurat estarà compost per tres professors universitaris dels Països Catalans, l’editor d’Editorial Afers i el president de l’Ateneu Barcelonès i es donarà a conèixer el proper dia 28 de setembre després de la conferència inagural del curs acadèmic que tindrà lloc a les 19h. a la sala d’actes Oriol Bohigas.

Amb aquest premi, que respon a la disposició testamentària de Carles Guitart, l’Ateneu Barcelonès vol recordar la figura d’aquest soci i la seva gran dedicació a l’estudi d’aquestes disciplines.

Carles Guitart, llicenciat en Pedagogia i Filosofia per la Universitat de Barcelona, va ser ponent de la secció de Filosofia de l’Ateneu (1998-2002). Lluitador sindical i empresonat sota el franquisme com a membre del PSAN, va ser testimoni i partícip de la història de l’Ateneu durant 45 anys.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.