Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana… Històries de la història de Barcelona

19 novembre 2010 Sense Comentaris

Quan pensem en els historiadors, tenim tendència a pensar en homes i dones grans i saberuts, que amb els seus anys i la seva experiència ens poden explicar moltes històries passades, d’aquí i d’allà. En part aquest pensament que tenim de vegades no va gens desencaminat, però també hem de pensar que molts cops no cal tenir molts anys i molta experiència per a explicar una bona història, o com en el cas que analitzarem avui, una Història de les històries de la ciutat de Barcelona de Dani Cortijo.

El nostre autor no és precisament una persona amb molts anys, a l’inrevès, és jove i molt actual, es podria dir que és un autor 2.0, perquè és el creador  del bloc www.altresbarcelones.blogspot.com.

A partir d’aquest bloc i de totes les històries que hi anava penjant, va pensar que estaria bé fer-ne un llibre on quedessin totes recollides, amb la documentació històrica que calgués i també amb les fotografies que pogués aconseguir, visitant arxius, hemeroteques i les que pogués fer ell mateix.

El llibre relata unes 70 històries dels carrers de la nostra ciutat, de moment, en aquest primer llibre només hi trobarem relats de Ciutat Vella, però en Dani té en pensament fer-ne algun altre amb històres d’altres barris.

Algunes narracions tenen un aire de legenda urbana, però estan contrastades i documentades. Altres casos són completament inèdits i desconeguts per a la majoria de ciutadans.

Us convidem a llegir-vos el llibre, i encoratgem a l’autor a descobrir-nos més històries de la Història de Barcelona.

CORTIJO, Dani. Històries de la història de Barcelona. Barcelona: L’Arca, 2010.

Biblioteques on trobareu aquest llibre

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.