Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Aquell primer de maig

19 agost 2016 Sense Comentaris

Jordi Varela i Pedragosa és un escriptor nascut a Santa Coloma de Gramanet l’any 1952. Ha publicat 3 novel·les juvenils: Projecte Kenya (1996), La nit de Sant Jeroni (1997) i www@avisalvador.tresor (1998). L’any 2005 va publicar Aquell primer de maig, que va guanyar el IV Premi Leandre Colomer de Novel·la Històrica de Catalunya 2004.

La protagonista del llibre és Roser, una jove de Moià que viu a una pensió de Barcelona i treballa al Mercat de la Boqueria mentre troba a faltar Isidre, el seu nuvi que està lluitant al front de l’Aragó. Tot canvia quan coneix un milicià italià del POUM, del que s’enamora. Tot es complicarà com a conseqüència dels fets de maig de 1937.

Es tracta d’una novel·la que es desenvolupa principalment a diversos indrets del districte de Ciutat Vella, tot i que també l’Eixample, Sarrià, Sants-Montjuïc i Sarrià tenen un petit protagonisme.

Finalment, us donem un petit tast de la novel·la:

“Aquella Barcelona de la guerra era fosca i bruta i aquells carrers de traçat medieval pudien a pou cec i a pixum. Però el vailet ciclista i la seva protegida tenien la força de la joventut, i reien quan havien d’esquivar una vella o quan els perseguien els lladrucs d’algun gos malhumorat. Per a ells totes aquelles misèries només eren el decorat de les seves vides.”

Aquellprimermagi

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.