Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Recomanacions de poesia: “Antònia Vicens: massa deutes amb les flors” de Sebastià Portell i Clar.

21 juliol 2016 Sense Comentaris

L’escriptora mallorquina Antònia Vicens i Picornell (Santanyí, 1941), es va donar a conèixer com a narradora des de ben jove i amb els anys ha anat teixint una obra literària molt àmplia. Al llarg de la seva carrera ha rebut diversos premis com a reconeixement de la seva obra; el 1967 va guanyar el premi Sant Jordi de novel·la, i el 1981 el premi Ciutat de Palmdel-que-Santanyi-ha-no_1526857402_26996871_1500x1001a de novel·la. Va rebre també la Creu de Sant Jordi el 1999.  L’últim i prestigiós guardó ha estat el Premi Nacional de Cultura 2016 per la solidesa de la seva obra.

Amb una carrera més que consolidada, el 2009 va sorprendre perquè va començar a publicar poesia, Lovely (Moll, 2009), el seu primer llibre de poemes. A aquest primer poemari l’han seguit Sota el paraigua el crit (Lleonard Muntaner, 2013) i Fred als ulls (Cafè Central i Eumo 2015), i sembla que la vocació poètica, de moment, continuarà acompanyant-la.

Enguany, l’any en que Antònia Vicens fa setanta-cinc anys, l’escriptor Sebastià Portell ha publicat el llibre-entrevista Antònia Vicens: massa deutes amb les flors (Lleonard Muntaner, 2016) on conversa amb l’autora sobre la seva vida, obra i trajectòria; l’excusa perfecta per tornar a llegir aquesta autora mallorquina.images

Aquí podreu veure la conversa sobre l’obra poètica d’Antònia Vicens dins el cicle ‘Dilluns de poesia’  el 4 d’abril de 2016 a l’Arts Santa Mònica.

I tot seguit trobareu l’entrevista que l’Anna Guitart fa a l’escriptora al programa Tria33 del 3 de juny de 2016:

Entrevista a Antònia Vicens

 

Us convidem a apropar-vos a la poesia d’aquesta escriptora mallorquina i els seus llibres us esperen a la biblioteca.

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.