Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, General, Lectors, Novel·la barcelonina

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana: Barcelona no existeix de David Castillo

2 setembre 2016 Sense Comentaris

bcn_no_existeixBarcelona no existeix  / David Castillo– Editorial Empúries

Què fa un periodista sènior en una Barcelona postapocalíptica quan té la possibilitat d’actuar com a mediador entre els bàndols enfrontats que controlen la ciutat? Què fa aquest periodista quan el seu dia a dia es troba buit de moral, sentiments  lloables o respecte? Com actua l’ésser humà en un nou temps sense referents? David Castillo ens endinsa en una distòpia futurista barcelonina de primera. La ciutat està dividida en àrees dominades pel que queda de l’antic estat corrupte, les noves generacions d’infants i joves esquerrans, abanderats de l’antiga cultura i el sexe com a mitjans de redempció i la resta de  ciutadans que viuen com poden –“carpe diem”- en aquesta pseudosocietat caòtica, bruta, desolada i violenta. La història ens situa en un moment històric on els successos han desencadenat un trencament social i una gran inestabilitat. El nostre protagonista, un periodista octogenari, visceral, drogoaddicte, amoral i perniciós accepta la missió de tractar d’oferir una negociació de  pau. Ho fa per nostàlgia, per escriure un article per un diari d’ideologia governamental al que s’ha venut, fastiguejat, fa anys i per un grapat de dòlars. Al més pur estil Hunter S. Thompson exercint el seu periodisme “gonzo”  s’involucra en una entretinguda missió suïcida.

Novel·la reflexiva que ens parla de supervivència, de valors, de cultura, de la pèrdua de la personalitat i del tarannà que ens fa més humans.  Barcelona no existeix o Barcelona ha mort com la Nova York de Luc Sante  -i abans morí Manhattan- a causa  dels negocis despietats, la cobdícia i l’egoisme que sembla intrínsec a les nostres societats i els que les formem.  Sexe, drogues, armes, epicureisme com a forma de vida i molt més que acció brutal, en una petita novel·la completa, original, reflexiva i entretinguda.

Us agradarà si us agrada: J. G. Ballard, Ray Bradbury,  Philip K. Dick, George Orwell, Aldous Huxley…

David Castillo  a Biblioteques

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.