Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

El soci publica

31 desembre 2016 Sense Comentaris

Gonçal-Mayos 600Gonçal Mayos és filòsof, assagista i professor de la Universitat de Barcelona. Especialitzat en pensadors moderns com Nietzsche, Hegel, Herder, Kant, Hölderlin, D’Alembert, el Marquès de Sade…, ha evolucionat vers l’estudi dels grans moviments moderns (RacionalismeIl·lustració, Romanticisme, Filosofies de la sospita…) i la seva influència contemporània fins a la postmodernitat. Anticipant-se a les tendències postdisciplinars actuals, va encunyar el terme macrofilosofia per a caracteritzar les seves anàlisis globals, interdisciplinars i de processos de llarga duració. Autor de nombrosos llibres i articles, dirigeix OPEN-PHI (Open Network for Postdisciplinarity and Macrophilosophy) i codirigeix GIRCHE – Grup Internacional de Recerca “Cultura, Història i Estat”. Administra el blog MacroFILOSOFIA i la seva pàgina personal universitària. Actualment presideix el Liceu de Filosofia Joan Maragall i és el vocal primer de la Junta directiva de l’Ateneu Barcelonès des del 2014.

Selecció bibliogràfica. Podeu demanar la reserva dels seus llibres:

  • Hegel. Dialéctica entre conflicto y razón. Barcelona: Red ediciones S.L., 2014.
  • Cultura, Historia y Estado: pensadores en clave macrofilosófica G. Mayos, F. Garcia-Collado & Saulo P. Coelho (Eds.). Barcelona: La Busca, 2013.
  • Macrofilosofía de la globalización y del pensamiento único. Un macroanálisis para el ‘empoderamiento’. Madrid: Editorial Académica Española, 2012.
  • Macrofilosofía de la Modernidad. Rota: dLibro, 2012.
  • La sociedad de la ignorancia Gonçal Mayos y Antoni Brey (eds.), Joan Campàs, Daniel Innerarity, Ferran Ruiz Tarragó i Marina Subirats, Barcelona: Península, 2011.
  • D’Alembert. Vida, obra y pensamiento, G. Mayos, J.M. Sánchez Ron, T. Montesinos i J. Neubauer. Barcelona: Planeta DeAgostini, 2008.
  • Hegel. Vida, obra y pensamiento. Barcelona: Planeta DeAgostini, 2007.
  • La Ilustración, y los Derechos Humanos. Gonçal Mayos i José Vicente Mestre. Barcelona: UOC, 2007.
  • Ilustración y romanticismo : introducción a la polémica entre Kant y Herder. Barcelona: Herder, 2004.

portada-llibreDarrer llibre publicat:

Per més informació consulteu aquests enllaços:

Us deixem aquesta presentació del passat 28 nov. 2015Dia Mundial de la Filosofia (UNESCO) i dins del “Barcelona Pensa”. Liceu Joan Maragall, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.