Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. La partida

11 juliol 2016 Sense Comentaris

Teo García és un escPartidariptor nascut a Barcelona l’any 1962. Durant anys va treballar a diferents empreses petroleres. Ha publicat dues novel·les: La partida (2005) i Algún día (2007) i en format digital ha publicat Si te dicen que caí… (2008). És col·laborador del diari digital Noticiascadadía
El protagonista principal de La partida és Anselmo Pardo és un guarda d’assalt, que es dedica a complir les ordres dels seus superiors sense tenir cap ideologia política. Per descansar va al bar Jaime a fer una partida de cartes amb els seus amics: Perico, Clavijo i Quique. La seva vida canviarà com a conseqüència de la Guerra Civil i de les intrigues que es van creant entre els diferents partits polítics que estan dins del bàndol republicà. Al mateix temps, un espia conegut com a Ricardo rep ordres del general Mola per desestabilitzar Barcelona.
La novel·la transcorre principalment pels Districtes de l’Eixample i Ciutat Vella i amb menys protagonisme també surten indrets dels Districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de Sants-Montjuïc.
Acabem amb un petit fragment del llibre:

“(…) Anselmo nunca había tenido ese panorama de la ciudad desde el puerto; siempre le había gustado Barcelona, però con esa visión la encontró más atractiva. Mirando alrededor, eran visibles los daños que los reiterados bombardeos habían causado: barcos hundidos, almacenes destrozados e instalaciones inservibles eran el testimonio del acierto de los aviadores italianos. (…)”

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.