Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle de lectura novel·les de la Guerra Civil Espanyola

10 setembre 2016 Sense Comentaris

El llapis del fuster

de Manuel Rivas

Madrid : Alfaguara, 1999‎.  Demaneu la reserva d’aquest document.

lapizcarpintero

Manuel Rivas Barros es un prólífic escriptor gallec que conrea diversos gèneres literaris Escriu llibres i poemaris en gallec i articles periodístics en castellà.   Periodista des dels quinze anys, ha col·laborat en diversos mitjans de premsa, ràdio i televisió. Entre els molts premis literaris i periodístics que ha rebut en destaquen: Premi de la Crítica espanyola de narrativa gallega en tres edicions 1989, 1998 i 2006; Premis Nacional de Narrativa i Torrente Ballester per ¿Que me queres, amor? (1996) i Premi Xarmenta 2007 a la promoció de la llengua gallega al Bierzo. En l’actualitat escriu al diari El País

El lápiz del carpintero (O lapis do carpinteiro)  és la seva segona novel·la. Una novel·la curta escrita i publicada en gallec per primer cop el 1998 per editorial Edicións Xerais. Traduïda al castellà (Alfaguara) i català (Proa), ambdues traduccions publicades el 1998.

Explica uns fets i una història d’un amor en temps de guerra i postguerra entre els personatges de Marisa Mallo, filla d’una família de dretes, un metge republicà, un escarceller i un pintor que que dibuixa “un pòrtic de la Glòria” amb un llapis de fuster a una presó a Santiago de Compostel·la. La història d’aquest llapis, conductor de la “memòria” que arriba als nostres dies, dona títol a la novel·la.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.