Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

Guanyador del LXV premi Crexells

25 juny 2016 Sense Comentaris

Gegants de gel

Gegants de gel, de l’escriptor Joan Benesiu ha estat escollida l’obra guanyadora del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès, creat l’any 1927, que enguany celebra la seva 45ena edició. Els socis i sòcies d’aquesta institució i els lectors dels clubs de lectura de Biblioteques de Barcelona i de les Biblioteques Públiques de Catalunya han votat aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2015.

El jurat compost per Mita Casacuberta, David Castillo, Rosa Delor, Anton M. Espadaler, Jordi Llovet, i Patrícia Gabancho, presidenta, va seleccionar  com a finalistes les novel·les Gegants de gel, de Joan Benesiu; Formentera lady, de Jordi Cussà; i Hollister 5320 de Daniel Palomeras.

SINOPSI OBRA GUANYADORA. A les acaballes de l’any, al voltant d’una taula d’un petit bar, a la ciutat d’Ushuaia, s’hi troben diferents personatges arribats d’arreu del món. L’escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un parisenc que fuig de la seva acomodada família, un anglès que s’allunya d’un horror familiar, un jove mexicà estudiant de química, un xilè circumspecte i silenciós, el propi escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propietària del bar. Prop d’aquesta geografia de frontera física i també personal, cadascun desgranarà la seva pròpia història elaborant un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s’entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.

Si encara no l’heu llegit. Demaneu la reserva d’aquest document.

Pròleg de Manuel Baixauli.  Premi Llibreter 2015. Edicions del Periscopi.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.