Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Héroes modernos, de Miguel Gallardo i Ignacio Vidal-Folch

26 setembre 2016 Sense Comentaris

CoverHéroes modernos / Miguel Gallardo; Ignacio Vidal-Folch.- Barcelona: Glénat, 1998.

Hi va haver uns anys que el còmic va viure un boom. A finals dels 70 i fins quasi acabats els 80 el còmic tenia un lloc preeminent a la cultura underground, revistes com El Víbora, Cairo…i un llarg etcétera. Un dels artistes d’aquest “boom” era en Gallardo. Abans de ser merescudament conegut per llibres com Maria y yo Gallardo era un dels autors de còmic gamberro d’aquells anys, un dels pares de Makoki. En aquest llibre apareix una reunió de treballs que van aparèixer dispersos en diferents publicacions, treballs com Pepito Magefesa, Perico Carambola, Roberto España y Manolín.
Un dibuix més primerenc de Gallardo, emparentat amb la línia clara europea però amb certa influència a un histrionisme que recorda molt els còmics de la factoria Bruguera. Amb històries que parteixen de paròdies d’altres personatges com Tintín o Roberto Alcázar y Pedrín, per oferir-ne la particular “versió Gallardo Vidal-Folch“, actualitzada, gamberra i amb molt sentit del humor. Històries curtes, variades i un recull d’una etapa de Gallardo no tan celebrada com Makoki o María i jo però d’allò més interessant.

Héroes modernos Gallardo sado brindis0003

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.