Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Tallaferro el tresor de Barcelona, de Víctor Mora

25 juliol 2016 Sense Comentaris

TallaferroEl tresor de Barcelona / Víctor Mora; Jesús Blasco; Adrià Blasco.- Barcelona: La Busca, 1997.

Tallaferro és una sèrie de còmic creada per un dels grans, en Víctor Mora. Víctor Mora volia ser dibuixant de còmics, quan va dur els seus còmics a una editorial li van dir que no servia, però li van preguntar d’on havia tret els guions i en contestar que els havia fet ell li van dir que això els interessava. Va iniciar una llarga trajectòria com a guionista de la que destaca per damunt de tots el Capitán Trueno.
El Capitán Trueno i els personatges creats imitant-lo van tenir molt èxit, una mena de versió ibèrica de l’espasa i bruixeria, en una difusa edat mitjana, aventures i acció i algun punt d’exotisme. Una fórmula aparentment senzilla, però que ben executada produeix còmics notables.
Tallaferro s’ambienta al segle XIV, després d’una batalla entre els almogàvers i els turcs, i les lluites corresponents, Tallaferro torna a Barcelona. La Barcelona del XIV: sense port, els vaixells havien de fondejar i desembarcar en bots; amb una rambla que era el que el seu nom indica, una riera; amb problemes de trànsit (cada dia hi ha més carruatges) i amb muralles.
Un còmic sense pretensions, ben fet i amb una ambientació acurada, sobre Tallaferro, l’almogàver (no confondre amb el personatge de còmic infantil Benet Tallaferro).

53426660_29493652

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.