Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Les ruïnes de Palmira, de Llorenç Villalonga

17 juny 2016 Sense Comentaris

escanear0001Les ruïnes de Palmira / Llorenç Villalonga.- Barcelona: Club Editor, 1985

Llorenç de Villalonga (Palma, 1897-1980),va estudiar medicina i va exercici com a psiquiatra a Palma. Va començar a escriure en castellà però al conèixer el editor Joan Sales del Club del Editor va passar a escriure en català. Entre les seves obres cal destacar la novel·la Mort de Dama (1931) considerada una clàssic de la literatura contemporània catalana, també és l’autor de Bearn o la sala de les nines.

Les ruïnes de Palmira és una novel·la estructurada en tretze capítols i ens relata la vida i la decadència física i intel·lectual d’una parella aristòcrates rurals de Mallorca,don Toni de Bearn i la seva muller la Maria Antònia. El matrimoni mallorquí viu amoïnat per l’estranya cosina barcelonina, la Palmira, la qual porta una vida de vampiressa. Aquesta novel·la està ambientada a Barcelona del 1914 al 1990 i relata els fets històrics d’aquests anys els quals emmarquen els viatges dels senyors de Bearn i la vida de la Palmira.

Un tast:

“ Vaig conèixer la Palmira a la terrassa de la Maison Dorée. Cada vespre hi acudia amb els seus pares i s’asseien davall la historiada marquesina decorada amb ferros retorçuts que fingien lliris i pensaments. Crec que corria l’any 1916. Estàvem en plena guerra europea. Barcelona encara sentia escruixida pel record de la Setmana Tràgica. La Palmira tenia vint o vint-i-dos anys.Era tímida, silenciosa, i més aviat lletja. Sa mare, una senyora grassa, de faccions ben posades, li ordenava en veu baixa que es mantingués empinada a la cadira, que no agafés la cullereta amb la mà esquerra, que es compongués els plecs de la falda.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.