Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Poesia

Recordem Pere Quart

16 juny 2016 Sense Comentaris

Enguany es compleixen trenta anys de la mort de l’escriptor Joan Oliver i Sallarès, Pere Quart, quan escrivia poesia, encara que en alguns dels seus llibres de poesia firma com a Joan Oliver.

Des de jove, al Diari de Sabadell, ja havia fet servir diversos pseudònims: des de Feliu Camp de la Sang a Joan Pendonista o Anicet Serafí,  i en castellà a Destino, signava com a Jonàs.

Subversiu, crític, càustic, inconformista, Joan Oliver va fer de la seva obra literària l’eina d’acció d’un home arrelat a les circumstàncies del país. D’esperit iconoclasta i amb uns principis ètics insubornables, és un referent d’intel·lectual compromès que ens interpel·la des de la seva reflexió moral.

Amb el nom de Joan Oliver, 30 anys de vacances pagades, la Comissió Any Joan Oliver ha aglutinat tots els actes que diferents entitats i institucions organitzen per recordar la figura de l’escriptor sabadellenc. A més, la Comissió durà a terme dos actes rellevants, que tindran lloc el 19 de juny i el 30 de novembre, l’endemà de les dates de mort i naixement, respectivament, de Joan Oliver.

Aquí el teniu recitant “Corrandes d’exili”:

 

 Llibres de Pere Quart que pots trobar a la nostra biblioteca:

AntologiaBarcelona: Diputació de Barcelona, 1996

Antologia bufa[Barcelona]: Proa, 2002

Les decapitacions; Bestiari; Vacances pagades. Barcelona: Edicions 62, 2012

Els millors poemesBarcelona: Proa [etc.], 1998

Obra poètica[Barcelona]: Proa, 1999

Poemes escollitsBarcelona: Edicions 62, 1986

Quatre mil motsBarcelona: Proa, 1984

Terra de naufragisBarcelona: Proa, 1985

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.