Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El sant de la mare Margarida

24 juny 2016 Sense Comentaris

El sant de la Mare Margarida/Francesc Candel.Gaüses: Llibres del segle,2000

Francesc Candel va ser un escriptor que va néixer el 1925 al municipi valencià de Casas Altas, que és troba a la comarca del Racó de Ademús i va morir a Barcelona l’any 2007. Té una àmplia i reconeguda obra. El sant de la Mare Margarida va ser publicada l’any 2000.
El llibre ens conta la història d’un Asil situat al barri del port i rememora un episodi de la Guerra Civil Espanyola, en el qual Santiago Campreciòs, tot i ser simpatitzant d’Esquerra Repúblicana i ateu, elabora un pla per salvar la vida d’un grup de monges que treballava a l’Asil amenaçada per un grup de membres de la FAI.
La novel•la es desenvolupa entre el Barri del Port i l’Eixample.
Finalment, us donem un petit fragment narratiu:
“Mossèn Malo deia que Jesús digué: no eren deu els que foren curats? On són els altres nou? No n’han vingut a donar-ne gràcies a Déu? Només aquest estranger? Perque els samaritans respecte als jueus eren com els murcians respecte a Catalunya.
En Campreciós pensà: com els de les Cases Barates respecte al port, aquests no només per ser murcians, sinó per vàndals. Assegut al tron d’or i setí, anava adquirint confiança. Abandonada la idea d l’exili en saltar del camió a poca distància de Barcelona –la recança de la dona i el fill petit fou més forta que la paüra- i un cop a casa, passà un mes gairebé sense sortir al carrer, treballant més en el magatzem que en les botigues, pensem que dues. Desconfiava dels capellans i de les monges. L’alcalde, tot i que falangista, era un falangista d’última hora i havia estat amic seu. Ell el reconcilià amb el capellà nou de la parroquia”

Santmare

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.