Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat

Taula rodona: 50 anys llegint “El carrer de les Camèlies”

9 juny 2016 Sense Comentaris

“Em van deixar en el carrer de les Camèlies, al peu d’un reixat de jardí, i el vigilant em va trobar a la matinada. Els senyors d’aquella casa em van voler, però de moment diu que no sabien què fer: si quedar-se’m o donar-me a les monges”.

Així comença El carrer de les Camèlies, que Mercè Rodoreda va publicar fa 50 anys a Club Editor, i amb la que aquell mateix any va guanyar el Premi Sant Jordi. Si a La plaça del Diamant (1962) hi retratava la Barcelona de la 2a República i de la Guerra Civil, aquest cop, la Barcelona de la novel·la és la ciutat grisa i sòrdida dels anys quaranta, però plena de contrastos, com les torres ajardinades i les barraques de Can Baró.

Per commemorar els 50 anys de la seva publicació, comptarem amb la presència de l’editora Maria Bohigas, i els escriptors Jenn Díaz i Albert Lladó.

MARIA BOHIGAS és néta de l’escriptor Joan Sales, que als anys seixanta va publicar a Club Editor l’obra de Mercè Rodoreda i Llorenç Villalonga. La tasca editorial de Club Editor és tota una aventura: la podeu conèixer millor llegint Continua el combat: l’aventura de Club Editor (1955-2011)  (volum editat per Julià Guillamón)

JENN DÍAZ és escriptora. L’any passat va publicar Mare i filla (ed. Amsterdam), la seva primera novel·la en català, inspirada en l’univers i l’obra de Mercè Rodoreda. Podeu llegir l’entrevista que Montserrat Serra li va fer per Vilaweb.

ALBERT LLADÓ és escriptor i periodista cultural. L’any passat va ser representada al TNC la seva obra La mancha (ed. Arola). Albert Lladó conduirà l’acte.

 

Data: Dimecres 15 de juny, 19h
Lloc: Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda
Accés lliure i gratuït

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.