Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Barcelona cau

4 juliol 2016 Sense Comentaris

Valentí Puig és un escriptor nascut a Palma de Mallorca l’any 1949. És llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i ha exercit de periodista i de crític literari. Ha publicat una trentena de títols i ha rebut alguns dels premis més destacats de la literatura catalana.
Barcelona cau és la seva cinquena novel•la i va ser publicada l’any 2012. El protagonista és Victor Aymerich, un membre del Servei Militar d’Intel•ligència que alhora és un quintacolumnista. Per satisfer a la seva amant, intenta trobar on està detingut el seu germà. Es tracta d’una novel•la curta situada a les acaballes de la Guerra Civil Espanyola uns dies abans que les tropes franquistes entrin a la ciutat i ens mostra tant gent que espera amb ànsia això, com gent que fuig per evitar la posterior repressió.
La novel•la es desenvolupa principalment als districtes de Ciutat Vella, Eixample i Sarrià-Sant Gervasi, tot i que també hi ha mencions a Sants-Montjuïc, Sant Martí i Horta-Guinardó.
Finalment, us donem un fragment de la novel•la:
“Quin contrasentit reclamar lleialtats a una ciutat que estava a punt de ser derrotada. Matins feixucs d’una Barcelona ferida, deixondint-se per sobreviure un dia més fos com fos. Les faccions internes del SIM eren la protecció mercenària de la petita oligarquia d’Intendència. Víctor i un altre agent del SIM, també quintacolumnista, eren en un gran magatzem del Poble Nou, garantint les anades i vingudes il•lícites dels camions d’Intendència, carregats de queviures que després venien als agiotistes i els intermediaris. El magatzem d’Intendència era com un formigueig silenciós d’homes atrafegats que carregaven camions de pressa, a qualsevol hora.”

 

Barcelona cau

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.