Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats Espai Barcelona Juny 2016

10 juny 2016 Sense Comentaris

novetat_junyDes de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé us presentem les novetats de l’Espai Barcelona d’aquest mes de juny. -Si les voleu veure cliqueu aquí-.
L’eix fonamental de les novetats d’aquest mes giren entorn de les temàtiques socials, històriques i geogràfiques però la nostra línia de recomanació la centrarem en la imatge fotogràfica, publicitària i creativa a la ciutat de Barcelona al llarg del segle XX.

Per començar us proposem el catàleg de l’exposició presentada l’any 2003 al Museu d’Art de Sabadell sobre Lluís Bagaria, caricaturista del món barceloní en la que presenten caricatures de personatges rellevants de l’escena artística, política i professional de la ciutat de Barcelona de començaments del segle passat. Continuem amb la magnífica edició del llibre Repòrters Gràfics: Barcelona 1900-1939. Aquí se’ns mostra qui eren i com treballàvem els fotògrafs de les primeres dècades del segle, que deixaren milers de fotografies imprescindibles per reconstruir la nostra memòria gràfica i conèixer millor la vida de la ciutat.
Ja immersos en la imatge i el grafisme de la història de la ciutat continuem amb la recomanació de dos llibres ben representatius de l’activitat gràfica barcelonina. En primer pla Barcelona, publicitat i ephemera; recull de cartells i il•lustracions publicitàries, que ens porta a caminar per l’interior de la vessant comercial de la nostra ciutat, oberta a l’exterior, pionera i referent mundial en molts aspectes de  l’art i l’edició gràfica publicitària. Aquí se’ns presenta una retrospectiva icònica de la mà de la publicitat impresa des del 1850 fins a la dècada del 1950.

Ens apropem al final del segle XX parlant d’una fita tant polèmica com icònica de la ciutat de Barcelona, el Cobi, la mascota Olímpica. A El libro de Cobi, editat l’any 1992, podeu trobar l’evolució de la ciutat i la mascota per camins més o menys paral•lels durant l’etapa preolímpica de la ciutat. Queda reflectida a través de la imatge més atípica de la història de l’olimpisme, la irreverència de la ciutat, la seva personalitat, l’originalitat i el tarannà d’una societat que va canviar el seu curs històric en un breu període de temps.
Esperem que la nostra proposta de lectura sobre la imatge, la iconografia, l’art, la imaginació i la creativitat barcelonina us agradi. A més disposem d’altres novetats rellevants i molt recomanables.
Com sempre us desitgem molt bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.