Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana llegir… No miris enrere

6 juny 2016 Sense Comentaris

No miris enrere/David Castillo. Barcelona: Proa, 2002

No miris enrere/David Castillo eBiblio

David Castillo és un poeta, escriptor i crític nascut a Barcelona l’any 1961. No miris enrere és la seva segona novel•la publicada l’any 2002 i protagonitzada pel mateix personatge que la primera El cel de l’infern: Dani Cajal, alter ego de l’autor.
El llibre comença quan el protagonista ha de fer front a dues situacions: la seva parella el deixa i rep la notícia de la mort de Rafael Torres, un antic amic anarquista a la presó de Saragossa. Així, Dani vol descobrir que hi ha al darrere d’aquesta defunció i això li porta a retrobar-se amb antics amics i companys de lluita anarquista.
Es tracta d’una novel·la que ens parla d’afrontar el pas del temps, de passar comptes amb el passat i superar-ho i de com els joves idealistes s’han d’adaptar a la realitat de la vida amb el pas del temps.
Els escenaris de la novel•la són Horta-Guinardó (cal destacar les descripcions que fa d’El Carmel i els antiaeris), Ciutat Vella i L’Eixample i també tenen un cert protagonisme els districtes de Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi.
Finalment, un oferim un petit fragment del llibre:
Per eludir la companyia dels dos turistes, em moc, novament, des del clot cap a un dels murs de la fortificació fins a sortir a les escales, que com a l’antiaeri, conserven en part del seu recorregut el terra de les antigues barraques, rajoles esberlades que esdevenen l’última relíquia d’un temps que ha passat sense misericòrdia. L’higienisme, el van dur els asèptics socialistes amb els seus plans d’ordenació urbana, que s’enfilen fins al Carmel. I, descendint del cel a l’infern per buscar un taxi o un autobús que em dugui cap a casa, no puc oblidar ni el Rafael ni la nena, que s’ha fet una dona i s’ha escapat sense que l’hagi poguda retenir.”

 

portada No miris enrere

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.