Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novel·la barcelonina, Novetat

Novel·la històrica catalana: Confidències d’una reina

16 juliol 2016 Sense Comentaris

Confidències d’una reina

de Teresa Sagrera Bassa

Barcelona : Columna, 2009. Demaneu la compra d’aquest document.

En aquesta ocasió us recomenem la lectura d’una ficció adaptada als fets històrics documentats en el segle XII quan els comtes de Barcelona feien les seves estades al Castell de Vilamajor. Explica la vida i els afers de Peronella d’Aragó, que, casada als catorze anys amb Ramon Berenguer IV,  home endurit per les batalles i vint anys més gran que ella, descobrirà l’amor al costat d’un trobador, Guillem de Vila-rasa. La novel·la toca temes habituals de l’època com les intrigues entre nobles.

Finalista del Premi Nestor Lujan de Novel·la històrica 2009, ha format part de clubs de lectura i rutes literàries.

Teresa Sagrera va néixer l’any 1966 a Sant Pere de Vilamajor, on ha viscut sempre. És mestra de primària des de fa més de vint anys i treballa des de l’any 1998 al seu poble, a l’Escola Torre Roja. L’any 2006 entrà a formar part del Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor (CESPV), les funcions del qual són preservar i deixar constància escrita de la història i les tradicions del municipi. Ha publicat diversos articles dins de la revista de difusió periòdica d’aquesta entitat, on també l’any 2009 va publicar el seu primer llibre: Vols que t’expliqui… Vilamajor? Un llibre de caràcter divulgatiu de la història local amb il·lustracions fetes per la mateixa autora”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.