Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat, Poesia

La BAB recomana… Palimpsest

14 maig 2016 Sense Comentaris

Palimpsest

de Jordi Sarsanedas

Barcelona : Comanegra, 2016. Demaneu la reserva d’aquest document.

L’any 2006, Jordi Sarsanedas (1924-2006) es va comprometre íntimament amb el seu darrer projecte creatiu: escriure un poema en cadascuna de les pàgines de l’agenda que commemorava el centenari de l’Ateneu Barcelonès al Palau Savassona. President de l’Ateneu entre 1997 i 2003. A la pàgina del 8 de gener, el poeta hi deixava una anotació de capçalera, Palimpsest, i al peu hi escrivia: Títols per a no sé què. Això ens demostra dues coses: la primera, que començava l’any amb força, amb el convenciment i l’exigència d’escriure unes quantes coses més. La segona, que tenia en bona consideració el que estava fent sobre l’agenda del centenari‎.

Un palimpsest és un document antic reutilitzat i Palimpsest de Jordi Sarsanedas és un dietari poètic singular, publicat per editorial Comanegra, segell editorial especialitzat en recuperar obres antigues i editar-les en facsímil. L’equip format per Núria Picas, vídua del poeta, Eva López i Francesc Ardolino ha estat qui ha fet la troballa. Ardolino ho explica molt bé en la presentació: “El dietari poètic que tenim ara entre les mans és la peça més emotiva de les que (…) hem anat rescatant de l’estudi de Jordi Sarsanedas des de l’any 2007…”.

A continuació us deixem el vídeo de la presentació del llibre. Acte organitzat per la Secció d’Història de l’Ateneu Barcelonès‎ i presentat per Jordi Casassas Ymbert, actual President de l’entitat, i Joan Sala‎.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.