Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan marsé recomana…I la gent s’hi banya de Noemí Bibolas

30 maig 2016 Sense Comentaris

banyaI la gent s’hi banya / Noemí Bibolas.- Tarragona: Arola, 2012

Noemí Bibolas (Arenys de Mar 1966) Llicenciada en filologia romànica ha col•laborat com a correctora, traductora, redactora i coordinadora en diferents mitjans de comunicació i en revistes científiques i culturals com: l’Avui, Quimera, Lletra de canvi, Ajoblanco. També ha subtitulat unes quantes pel•lícules i programes de televisió. És autora del poemari No passa res (Pagès, 2002) i de la novel•la curta I la gent s’hi banya (Arola, 2012).

I la gent s’hi banya és una novel•la que ens explica la història de Barcelona de finals del segle XX i principis del segle XXI a través de la rutina diària de la Rut, explicada per ella mateixa. La protagonista ens relata els records propers i llunyans de les seves vivències mentre camina pels carrers de Barcelona. Aquest records es van intercalant amb les frases i les preguntes dels seus fills i que ella va apunta en una llibreta. La Rut, després de rodar pel món uns quants anys ara viu a un carrer prop de la plaça del Pi i cada dia ha de compartir l’espai, el seu espai públic: carrers, places, mercat… amb els turistes. A través del relat de la Rut veiem com Barcelona s’ ha transformat de ciutat industrial a ciutat de serveis i com pateixen els seus veïns l’explotació intensiva del negoci del turisme a la ciutat.
Un tast “ Camino pel carrer Duc de la Victòria i veig una senyora d’uns 85 anys aturada a la cantonada amb Porta Ferrissa. Mira carrer amunt però no es mou, no camina, no obre la bossa per buscar-hi una adreça, no truca amb el mòbil i no atura ningú per preguntar-li res. S’espera. Això és el que em crida més l’atenció. Acostumada a que la gent se’m llanci al damunt davant el mínim símptoma de desorientació, m’admira la paciència de la senyora.”

Save

Save

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.