Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Barcelona circus, de Xavier Coromina

16 maig 2016 Sense Comentaris

$photoNameBarcelona circus / Xavier Coromina.- Barcelona: Males Herbes, 2016.

Barcelona està dominada per 100 famílies. Aquestes famílies son els directors, Barcelona és la carpa i els barcelonins els pallassos, o així ho veuen. Una societat dintre de la societat que no vol intrusos, i que valoren la privacitat per damunt de tot, i la gent que sap guardar secrets. Però l’amenaça que aquests secrets es revelin coincidint amb la visita del Papa comença a posar nerviosa a molta gent de dalt. I aquesta gent mou els seus ressorts, les seves persones que “arreglen coses”, però també advocats, policies, antisistemes i una extranya i grotesca criatura que es mou a les clavegueres, literalment i figuradament. Una Barcelona que tot i els jocs olímpics i tenir la Sagrada Família cada cop més acabada no és gaire diferent des del Liceu feia i desfeia al seu gust.

“Al cap d’una hora que les persianes de les botigues espeteguin a terra, les portes dels edificis ampul·losos de la Via Augusta aplaudeixen els senyors que surten a passejar els gossos. Van lligats i ensumen els parterres.”

[…]

“Dels cercles de Barcelona, no se’n surt; ni s’hi entra. L’Uriel Pujol, el Llauner, ho sap prou. I ho sap prou bé. La força de la gravitació social atrau els seus membres cap al nucli de poder i les batalles les per arribar-hi són despietades i sibil·lines. La mateixa força els n’expulsa quan sucumbeixen a la presumpció i s’exposen a l’opinió pública.”

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.