Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Parlem amb … Agustín Fernández Mallo a la Biblioteca Mercè Rodoreda

7 abril 2016 Un Comentari

El dijous 14 d’abril tenim una nova sessió del cicle Entre Versos  amb Agustín Fernández Mallo, que vindrà  a la biblioteca a presentar-nos el seu darrer poemari Ya nadie se llamará como yo, i també la Poesía reunida (1998-2012), publicada recentment en un sol volum per Seix Barral.

Agustín Fernández Mallo (A Coruña, 1967) és llicenciat en Ciències Físiques i es dedica a la literatura conreant gèneres com la poesia, la novel·la i l’assaig. Se’l considera una de les veus més renovadores del panorama poètic i narratiu espanyol.

Treballant sempre en la línia de reformulació conceptual i estètica de la poesia, adoptà l’any 2000 el terme de poesia postpoètica: plantejament teòric considerat innovador basat en les connexions entre la literatura i les ciències. Els principis teòrics-fundacionals postpoètics són recollits al llibre Postpoesía. Hacia un nuevo paradigma, finalista del Premio Anagrama de Ensayo 2009. La trilogia conformada per Nocilla dream (2006), Nocilla experience (2008)  i Nocilla Lab (2009), constitueix la translació dels plantejaments postpoètics al terreny de la novel·la, amb un més que notable èxit de públic i crítica, tant a l’estat espanyol com més enllà de les seves fronteres, en haver estat traduït a diversos idiomes. L’obra del nostre convidat, que ha estat reconeguda amb diversos guardons, convida a un viatge per la geografia insòlita del nostre dia a dia.

 

Us esperem dijous 14 d’abril a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda a les 19h. Entrada lliure i gratuïta

L’acte serà presentat per l’escriptor i periodista Matías Néspolo.

 

Entre versos és un espai de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

 

Llibres d’Agustín Fernández Mallo a les  Biblioteques de Barcelona:

 

Carne de píxel . Barcelona: DVD, 2011

El hacedor (de Borges). Remake. Madrid: Alfaguara, 2011

Joan Fontaine Odisea. (Poemario-performance. Mi destrucción). Barcelona: La Poesía, Señor Hidalgo, 2005

Limbo. Madrid: Alfaguara, 2013

Nocilla dream. Canet de Mar: Candaya, 2006

Nocilla experience. Madrid: Alfaguara, 2008

Nocilla Lab. Madrid: Alfaguara, 2009

Postpoesía. Hacia un nuevo paradigma. Madrid: Anagrama, 2009

Ya nadie se llamará como yo. +Poesía reunida (1998-2012). Barcelona: Seix Barral, 2015

Yo siempre regreso a los pezones y al punto 7 del Tractatus. Madrid: Alfaguara, 2012

 

 

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.