Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats barcelonines Abril 2016

12 abril 2016 Sense Comentaris

novel.la barcelonina

Ja està aquí la primavera i amb ella les novetats barcelonines que tant esperàveu desprès de les vacances de setmana santa. Aquest cop us portem novetats de gèneres ben diversos, a la guia les trobareu totes.

Començem destacant un parell de novel.les, a La Cuinera,  Coia Valls ens porta la història de la Constança, una jove de 17 anys que a la Barcelona del segle XVIII lluitarà per convertir en realitat el seu somni d’esdevenir una gran cuinera.

I a Barcelona Circus, una novel·la d’intriga, Xavier Coromina s’endinsa fins el moll de l’os en alguns dels casos de corrupció més flagrants de la capital catalana. Una mirada lúcida, rigorosa i entretinguda, a la Barcelona que no expliquen les fonts oficials. No us la perdeu!

Deixant de banda la novel.la, Les fotografies de Xavier Martí Alavedra i el relat de Josep Maria Cadena són un excepcional testimoni d’un indret singular en la història recent de Barcelona: el canòdrom Meridiana, l’últim que quedava a Espanya, el llibre L’Últim canòdrom : Barcelona 1980-2010 

Si us voleu perdre per la ciutat, fent esport i caminant i caminant, trobareu dos llibres que us ajudaràn en l’objectiu, Barcelona espais de trobada: 20 passejades per descubrir la ciutat de plaça en plaça de Xavier Muniesa i Barcelona en 1.000.000 de passes: 53 rutes per descobrir la ciutat de millor manera dÁlex Walk.

I per acabar, una història que ens fa tornar a l’11 de novembre de 1990 quan un edifici del carrer Cadí, al Turó de la Peira de Barcelona, s’esfondra i causa un mort i diversos ferits. Vint-i-cinc anys després Vides apuntalades : 25 anys d’aluminosi al Turó de la Peira repassa el que ha estat el punt d’inflexió d’un barri nascut a recer de la immigració i que ara malda per deixar enrere el llast de l’aluminosi per poder encarar amb força el futur.

Que tingueu bona lectura!

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.