Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Ruta literària. “Entre el Clot i el Guinardó”. Introducció

4 abril 2016 Sense Comentaris

Un altre cop us presentem un itinerari literari per descobrir llocs de Barcelona a través de les seves novel·les. El llibre sobre el que farem la ruta és Entre el Clot i el Guinardó d’Estanislau Torres, que està protagonitzada per Joan, un home que pateix una depressió després de ser acomiadat amb poca delicadesa de l’empresa on va treballar. Un dia comença a rebre les cartes d’Enric, fill d’un amic seu que viu a París i li demana informació de la Guerra Civil, ja que vol fer un llibre amb aquesta temàtica. En principi, contesta de mala gana però de mica en mica es va animant a buscar informació i contar-li les seves vivències.

etorresEstanislau Torres és un escriptor nascut l’any 1956 a Barcelona. Fins pels volts de 1956 no començà a dedicar-se plenament a la tasca literària. El 1959 va publicar el seu primer llibre Fum d’ara, que és un recull de contes. Es caracteritza per un estil planer, però amb un català correcte. La seva obra abasta dues grans temàtiques: la Guerra Civil Espanyola, que va viure directament i la narrativa de viatges. Ha rebut diversos premis, entre els quals cal destacar el premi Victor Català de narració per La Xera (1961) i el premi Sant Jordi per La derrota (1965). El 1999 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.