Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. El secreto de la modelo extraviada

21 març 2016 Sense Comentaris
El secreto de la modelo extraviada/Eduardo Mendoza: Barcelona: Seix Barral, 2015
   Tornem a recomanar un llibre d’un dels escriptors barcelonins més emblemàtics: Eduardo Mendoza. Si la darrera novel·la que vam comentar era El enredo de la bolsa y la vida, el llibre següent que protagonitza el detectiu sense nom és El secreto de la modelo extraviada.
   El llibre comença quan el protagonista està tranquil amb la seva feina a un restaurant xinés. De sobte, es mossegat per un gos i això li fa recordar un cas del passat en el que es va veure implicat. Així, un policia li va a buscar al sanatori on estava tancat per encarregar-li una missió: trobar el gos d’una milionària. Tot això és en realitat una excusa per fer-li passar com a culpable de l’assassinat de la model Olga Baxter. El detectiu haurà de demostrar la seva innocència amb l’ajut de la seva germana i un grup de transvestits ben peculiar.
   Un cop més ens trobem amb una trama surrealista acompanyada d’un seguit de personatges i situacions peculiars que segur que us arrancaran varies vegades el somriure.
  La trama de la novel·la transcorre principalment a Ciutat Vella, Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample i amb menys protagonisme a Sants i a Sant Martí.
  Per acabar, us reproduïm un fragment de la novel·la:
 
”   -Esta ciudad -prosiguió- ya no es la mía. No sé si lo recuerdas: cuando nos conocimos, yo tenía una gran fe en el futuro de Barcelona. Nadie me hacía caso, muchos se reían de mi. No me importaba, yo estaba convencida y no daba mi brazo escultural a torcer. Hemos de abrirnos al mundo, decía, hemos de aprender inglés, hemos de adaptarnos al horario europeo. ¿Me equivoque? En parte no y en parte sí. Hoy Barcelona es una ciudad trepidante, próspera, rebosante de glamour, la Meca del turismo internacional, salvo para los islamistas, que ya tienen su propia Meca. Pero las cosas no son como yo las había imaginado. Yo imaginaba una Barcelona, y ellos han hecho otra. No importa: el tiempo pasa y todo se lo lleva el viento, como dice Escarlata O’Hara levantando el nabo.  (…)”
Secreto de la modelo extraviada

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.