Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle de lectura novel·les de la Guerra Civil Espanyola: Los girasoles ciegos

9 abril 2016 Sense Comentaris

Los girasoles ciegos

d’Alberto Méndez

Barcelona : Anagrama, 2004. Demaneu la reserva d’aquest document.

Els gira-sols cecs és una novel·la d’Alberto Méndez composta per quatre relats: “Si el cor pensés deixaria de bategar”, “Manuscrit trobat en l’oblit”, “L’idioma dels morts” i “Los girasoles ciegos”. Va ser publicada el 2004 per editorial Anagrama i està ambientada en la Guerra Civil Espanyola.

Guanyadora de diversos guardons com Premi Setenil, Premi Nacional de la CríticaPremi Nacional de Narrativa de 2005, recull històries reals de la postguerra. Persones anònimes que parlen dels seus amics i familiars desapareguts. Històries de temps de silenci que abans no es podien comunicar per la por. Quatre relats d’estils diferents però que perfilen la veritable protagonista de la narració: la derrota.

Una interessant mena de venjança de l’autor amb la memòria. Des de la literatura.

L’any 2008 es va estrenar l’adaptació cinematogràfica basada en el llibre . Una pel·lícula dirigida per José Luis Cuerda.  Si voleu podeu mirar el trailer

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.