Inici » Barcelona Cinema, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Itineraris literaris

Últimas tardes con Teresa: Etapa 13. Segona part

9 abril 2009 Un Comentari

El Roxy era un cinema de Barcelona ubicat a la plaça Lesseps. El Roxy sempre ha estat present a l’obra de Marsé. Veiem aquests dos fragment de El fantasma del Roxy, inclòs dins la recopilació de relats Teniente Bravo:

Pàg. 55:
“En la platea del Roxy y en la sesión de tarde, hace muchos años.”

Pàg. 56:
“Se desploma en la plaza de Lesseps la fachada del cine en medio de una roja polvareda, el techo se abate sobre el patio de butacas, el escenario permanece erguido un instante, se rasgan y desprenden y caen las viejas cortinas azules…”

Segons Gracianet, el tancament fou el 2 de novembre de 1969. En el seu lloc es varen construí vivendes i una sucursal del banc Central als baixos. Joan Manel Serrat l’immortalitzà dedicant-li una cançó: “Los fantasmas del Roxy”, que definia perfectament el caràcter d’aquest petit cinema, per on passaren pel.lícules tan importants com La ley del silencio d´Elia Kazan amb Marlon Brando i Eve-Marie Saint o Tener o no tener de Howard Hawks amb Humphrey Bogart i Lauren Bacall. Esperem que gaudiu amb la canço:

Dissabte agafem el metro i ens anem fins Ciutat Vella

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.