Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… La vida y las muertes de Ethel Jurado

19 febrer 2016 Sense Comentaris

La vida y las muertes de Ethel Jurado/Gregorio Casamayor. Barcelona: El Acantilado,2011

Gregorio Casamayor és un escriptor nascut a Cañadajuncosa, poble de Conca, l’any 1955. És autor del llibre de relats curts “Borrón y cuenta nueva” i les novel•les La sopa de Dios, amb la qual va guanyar el premi Memorial Silverio Cañada 2010 a la millor primera novel•la de la Setmana Negra de Gijón, La vida y las muertes de Ethel Jurado i finalment,Otra vida en la maleta escrita de forma conjunta amb A.G. Porta.
Ethel Jurado és una noia amb problemes mentals que pateix gran tensions dins de la seva família fins que acaba marxant de casa seva amb ajut dels seus amic i desapareix. La seva història es reconstrueix a partir de la narració de quatre personatges marcats per la seva relació amb ella: Quique Jurado, el seu germà petit; Gerard Pruna, un amic de la universitat; Marcus Recaj, la seva antiga parella; i, finalment, Laura Morillo, la seva millor amiga.
Tot i que hi ha mencions a altres districtes com Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó , Sant Martí i Gràcia, els escenaris principals de la novel•la són Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Eixample.
Per acabar, us donem un petit fragment del llibre, corresponent a la narració de Laura Morillo:

“La idea era tomar un taxi hasta plaza España y allí, excepto Ethel, el metro. Entonces Ethel se transformó de nuevo, le cambió el rostro y la expresión, la postura corporal, como si de repente hubiera cumplido sesenta años más o como si en la bolsa cargara doscientos quilos. No nos atrevimos a dejarla sola, decidimos acompañarla en el taxi hasta su casa aunque tuviéramos que dar una vuelta completa a la Ciudad. Primero cruzamos media Ciudad para llevar a Gerard al Guinardó,luego, para sorpresa del taxista, retrocedimos y dejamos a Marcos frente al Ninot, después fuimos hacia la plaza España e insistí para que el taxista dejara a Ethel en el portal de su casa y, sólo entonces, continué yo hasta el Paralelo.”

Ethel Jurado

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.