Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Premis literaris

La BAB recomana… Premi Literari Autor Revelació

27 febrer 2016 Sense Comentaris

El Premi Literari Autor Revelació és un guardó de narrativa en català anual que convoquen l’Editorial Rosa dels Vents i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Premi Autor Revelació 2015Poden participar alumnes i exalumnes de l’Escola d’Escriptura presentant una novel·la inèdita que no hagi estat premiada.

En aquesta preimera edició ha estat guanyadora la novel·la Un pont de silenci de Carme Osan. Primera novel·la de l’autora de caracter intimista i ambientada a Barcelona que ens parla d’alguns dels fets més transcendentals del segle XX.

Al premi es van presentar 19 novel·les, de les quals tres van quedar com a finalistes: la guanyadora Un pont de silenci, que va obtenir 12 punts, Esbossos d’una musa, d’Antoni Pastor, amb 11 punts, i Temps de confitures, de Carme Ripoll, amb 7 punts.

El jurat estava format per Ricard Ruiz Garzón (professor de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu), Nelly Gonçalves (llibretera de Santos Ochoa de Barcelona), Lluís Llort (escriptor); Milo J. Krmpotic (crític literari) i Laura Álvarez (editora de Rosa dels Vents).

Segons Pau Pérez i Jordi Muñoz, directors de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, aquest Premi és una “aposta per promocionar nous valors de la literatura catalana, en un moment en què els autors novells tenen més dificultats que mai per fer-se un lloc en la taula de novetats de les llibreries. Estem segurs que el premi permetrà donar a conèixer novel·les de gran qualitat”.

Rosa dels Vents és el segell en llengua catalana de Penguin Random House Grupo Editorial. L’editorial, que va néixer el març del 2002, publica autors catalans d’èxit i traduccions al català dels autors més destacats del catàleg del grup. Carlos Martínez, director literari del segell, explica que la qualitat literària i la divulgació cultural són la raó de ser de Rosa dels Vents, i que per això, “hem cregut oportú crear, juntament amb l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, un premi literari que obri les portes a noves veus de la literatura del nostre país que estan treballant intensament i formant-se per ser grans talents”.

Per més informació i consulta de les bases d’aquest Premi literari cliqueu aquí.

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.