Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats barcelonines Febrer 2016

15 febrer 2016 Sense Comentaris

Ja tenim nova guia de novetats barcelonines. Veureu que aquest mes de febrer sobretot us oferim novel·la.

Trobareu la Maria Barbal traduïda al castellà, històries d’amor i desamor de la Rosa Cullell,  o la barreja entre ciència-ficció i lluita contra el càncer que és Miss Fifty, de la Rosa Ribas.

Dins l’àmbit històric, Jordi Soler ens ofereix una narració de la vida frenètica de Federico de Grau Moctezuma, nascut a Barcelona i descendent de l’últim emperador asteca. També tenim Barcelona i els seus misteris, obra que va ser tot un best-seller al segle XIX i que per primer cop s’ha traduït al català, en una cuidada edició il·lustrada amb notes explicatives i contextualitzadores, com a pega hem de dir que la mida de la lletra requereix d’una visió excel·lent.

Entre Barcelona i Andorra es mou Els aliats de la nit, de la Roser Caminals, espionatge i context bèl·lic durant la II Guerra Mundial. Amb Un pont de silenci, la Carme Osan ens transporta tant a la Barcelona dels anys trenta com a les darreries del franquisme, de la mà de dues dones d’una mateixa família. Sense sortir-nos del que és la història tenim tres títols més que fan referència a diferents àmbits i oficis: La cocinera, La merceria i El maestro.

D’altra banda, a El blues de Garibaldi Rafael Jiménez ens planteja una trama terrorista amb Barcelona com a possible objectiu, i Carlos Zanón torna amb catorze històries ben negres sota el títol Marley estaba muerto, obra que acaba d’aconseguir el Premio Dashiell Hammett 2015 com a millor novel·la policíaca de l’any.

Acabem destacant una última obra, Rafael Tasis, novel·lista policíac, un estudi al voltant de la figura d’aquest escriptor, Rafael Tasis i Marca (1906-1966) al que alguns han considerat el nostre Edgar Allan Poe català.

Esperem que trieu i en gaudiu. Bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.