Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Novetat, Poesia

Poesia al Barnasants

28 gener 2016 Sense Comentaris

De la programació cultural barcelonina d’aquests mesos destaca  especialment BarnaSants 2016, el festival internacional de cançó d’autor que se celebra anualment a la ciutat des de 1996.

Sota el lema Les úniques esglésies que il·luminen són les que paguen el rebut de la llum’, l’edició d’enguany vol ser més lluitadora que mai, tot oferint més d’un centenar de concerts amb el compromís i la protesta com a eixos centrals.  El festival aplega noves i veteranes veus de la cançó d’autor catalana, europea i llatinoamericana, (Veneçuela és el país convidat), amb voluntat d’establir un punt de vista crític, compromès, reflexiu i poètic sobre la realitat que ens envolta.

Fins el 14 d’abril podreu gaudir d’una variada oferta d’espectacles. Aquí trobareu la programació sencera del BarnaSants amb el calendari del concerts, sales d’actuacions, dates i preus de les entrades, etc.

I si el que us agrada és la poesia no us podeu perdre alguns del espectacles que hem seleccionat:

Mirna Vilasís presenta un disc dedicat íntegrament a l’obra de la poeta Montserrat Abelló, Espero meravelles. Diumenge 31 de gener, 19h.

 

Xavi Múrcia ofereix una passejada per l’obra poètica de Joan Vinyoli al seu tercer àlbum A través de Vinyoli. Diumenge 7 de febrer, 20h.

Guillem Ramisa presenta el seu segon treball discogràfic Aquest sol hi és per tots, on música i poesia són peces clau. Dijous 11 de febrer, 20 h.

Al Concert amb pròleg les cantautores Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal protagonitzen el recital del 25è aniversari de la barcelonina llibreria Pròleg, especialitzada en literatura feminista. Divendres 12 de febrer, 21h.

La productora Les Nits de l’art, nascuda de les trobades informals de cançó, poesia i intercanvi d’opinions d’un grup de cantautors del Baix Llobregat, ha complert 15 anys i ho celebra convidant els autors que han fet possible un moviment artístic obert. Dissabte 13 de febrer, 20h.

El músic Enric Hernàez, acompanyat d’una viola de gamba, oferirà el concert Cançons i poetes salvatges amb cançons pròpies combinades amb poemes musicats d’Àngel Guimerà, Bernardo Atxaga, Cristina Peri Rossi, David Castillo, Felipe Boso, Jesús Orta Ruiz (Indio Naborí), Joan Brossa, Josep Palau i Fabre o Mario Benedetti. Diumenge 14 de febrer, 19h.

El poeta de carrer Marc Freixas (versos lliures) i l’artista pictòric Albert Gàmez (veu i piano) s’alien per donar vida a versos cantats i recitats al seu primer disc, el seu primer disc, Música d’amor i silenci , en un recital de cançó poètica. Diumenge 28 de febrer, 19h.

La cantant barcelonina Sílvia Comes presenta el seu disc Fuertes basat en l’obra poètica de Gloria Fuertes. Diumenge 14 de febrer, 20h.

L’espectacle 80 anys de Lorca vol ser un record i apropament a Federico García Lorca aquest 2016 que es compleixen vuitanta anys de la mort d’un dels poetes i dramaturgs més importants del segle XX espanyol. Diumenge 21 de febrer, 19h.

L’homenatge A Luis Alberto Spinetta un grup de músics de diversos orígens es reuniran per celebrar l’obra del  cantant, guitarrista, poeta, escriptor i compositor argentí que va marcar tota una generació. Divendres 26 de febrer (hora per confirmar)

La cantautora i il·lustradora Adriana Moragues i la poeta Elvira Sastre (a la fotografia) presenten juntes el projecte artístico-literari i poètico-musical Acualírica. Dissabte 27 de febrer, 21h.

Les veus d’Arturo Gaya (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) i Laia Oliveras interpreten una tria de poemes musicats d’Enric Casasses a Sense pistola, Bes Nagana. Dijous 3 de març, 21h.

La cantant terrassenca Gemma Humet debuta amb Si canto enrere, on musica García Lorca i Martí Pol, i versiona cançons de Miquel Porter i Joan Baptista Humet. Divendres 4 de març, 21h.

Paco Ibáñez presentarà una antologia musicada de la literatura castellana i llatinoamericana, des del segle XIII a l’actualitat. Divendres 11 de març, 20.30h. 

El cantautor basc Jabier Muguruza presenta el seu catorzè disc on predominen els textos propis, a més de lletres signades per Lourdes Oñederra, Harkaitz Cano i Gerardo Markuleta. Dimarts 15 de març (hora per confirmar). 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.