Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Nova edició del cicle Entre versos

19 gener 2016 Sense Comentaris

Ja tenim aquí la quarta edició del cicle poètic Entre versos a Horta-Guinardó. El cicle començarà el proper 11 de febrer, amb l’espectacle Espero meravelles de Mirna Vilasís, i es clourà al maig, en el marc de la Setmana de la Poesia de Barcelona.

Aquest és el programa:

Dijous 11 de febrer, 19 h
MIRNA VILASÍS CANTA MONTSERRAT ABELLÓ 
Interpreta el seus poemes a Espero meravelles

Espectacle musical basat en l’obra de Montserrat Abelló, que hi va col·laborar fins poc abans de la seva mort, Espero meravelles presenta tretze poemes de l’autora, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia. Escoltareu versos que ja han esdevingut eterns i que Vilasís trasllada a les cristal·lines aigües del folk, el jazz i la cançó d’autor. Un homenatge a un dels grans noms de la cultura de casa nostra i la reafirmació de la transcendència i la transversalitat de l’obra de Montserrat Abelló.

 

Dijous 10 de març, 19 h
EDITAR POESIA: KRILLER71 
Amb la poeta Lola Nieto i l’editor Aníbal Cristobo

Editar poesia és una aventura compartida. La de Kriller71 va començar el 2012, i des d’aleshores l’editor i traductor Aníbal Cristobo ens ha donat l’oportunitat de conèixer l’obra de poetes que no havien tingut prou ressò a casa nostra. Noms consagrats com Antonio Cisneros, Mary Jo Bang o Arnaldo Antunes comparteixen catàleg editorial amb noves veus, com la de Lola Nieto (Barcelona, 1985), autora d’Alambres, poemari amb què s’inaugurà la col·lecció Púlsar, i que compartirà amb nosaltres els seus poemes i la seva experiència com a autora de Kriller71.

..

Dijous 14 d’abril, 19 h
PARLEM AMB AGUSTÍN FERNÁNDEZ MALLO
Presentació de Ya nadie se llamará como yo + Poesía reunida

Agustín Fernández Mallo ens presentarà el seu darrer poemari, Ya nadie se llamará como yo, i també la Poesía reunida (1998-2012), que Seix Barral ha publicat recentment en un sol volum.

Conegut per la seva exploració de nous llenguatges poètics, Agustín Fernández Mallo (La Corunya, 1967) és una de les veus renovadores del panorama poètic espanyol. La seva poesia completa, amb què ha guanyat el Premio Ciudad de Burgos i el Premio Cafè Món, convida a un viatge per la geografia insòlita del nostre dia a dia.

..

Dimarts 10 de maig, 19 h
BARCELONA POESIA 2016

Un any més, del 4 al 10 de maig tindrà lloc una nova edició de la Setmana de la Poesia de Barcelona, que acosta als lectors de la ciutat una representació variada de la millor poesia catalana i mundial actual.

La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hi participarà un altre cop elaborant la guia de lectura de la Setmana i com a seu d’un acte destacat de la programació oficial.

Entre versos és el nou lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.