Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Los vagabundos de la chatarra

1 febrer 2016 Sense Comentaris

Barcelona.Los vagabundos de la chatarra/Jorge Carrión i Sagar. Barcelona: Norma, 2015

Barcelona.Los vagabundos de la chatarra/Jorge Carrión i Sagar. eBiblio

Al costat de la Barcelona de disseny i modernitat, existeix una altra cara de la ciutat, que tot i ser present, passa desapercebuda, on la gent lluita per sobreviure. Aquesta realitat és la que han volgut reflectir Jorge Carrión i Sagar en Los vagabundos de la chatarra en forma reportatge periodístic en vinyetes. El còmic comença analitzant la gestió de la ferralla que es fa, tant de forma legal com il·legal , i a continuació dona testimoni de les històries personals de les persones que la recullen. La història acaba amb un epíleg en el qual s’entrevista a Joe Sacco, en la qual és reflexiona sobre el papel del periodisme realitzat a través del còmic.
Els escenaris principals on es desenvolupa la història són el Port de Barcelona, Els encants i la nau industrial abandonada del carrer Puigcerdà on vivia molta gent que es dedica a recollir ferralla.
Jorge Carrión és un escriptor i crític català vinculat al moviment Afterpop nascut a Tarragona l’any 1976. Ha passat la major part de la seva vida entre Mataró i Barcelona. També ha viscut a Argentina i als Estats Units. És llicenciat i doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, on dona classes de literatura contemporània i escriptura creativa. També dona classes sobre literatura i literatura de viatges en l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonés. És autor de molts llibres, que van des de la novel•la fins a l’assaig i la literatura de viatges.
Sagar Forniés és director d’art en un estudi d’animació i dibuixant de còmic nascut a Osca l’any 1974. Entre els seus còmics destaquen: Bajo la piel amb guió de Sergi Álvarez, La ola perfecta amb guió de Ramón de España i Dimas amb guió d’Andreu Martín.

 

Vagabundos de la chatarra

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.