Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

El soci publica

23 abril 2016 Sense Comentaris

L’ànima del volcà

de Santiago Vilanova

Barcelona : Base, 2015. Demaneu la reserva d’aquest document.

Prenent com a fil narratiu la història d’un noi català atret pels volcans, aquest llibre és una novel·la que narra el viatge pels principals volcans del planeta, començant especialment pels més propers a l’autor: els de la seva infantesa i joventut a La Garrotxa.

Al llarg dels vint capítols, epíleg, notes i apèndixs arts com la pintura, el cinema i la lírica hi són ben presents. Lectura amena, curiosa i ben documentada. Barreja elements autobiogràfics amb episodis onírics i diversos gèneres literaris com ara el policíac o la ciència-ficció. Molts dels seus capítols tenen una introducció poètica que fa referència a un volcà o zona volcànica. Amb aquesta novel·la i en paraules del propi autor: “He volgut transmetre la idea de la vulcanologia des d’una perspectiva cultural, paisatgística i mítica, no pas científica”.

fotografia: Anna Villarubias – elpuntavui.cat

Santiago Vilanova i Tané és llicenciat en ciències de la informació i actiu ecologista. Fou director de la revista ecologista Userda (1977-81) i del Diari de Barcelona (1983-84), i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació. És autor de diverses novel·les i assaigs i ponent de la secció d’ecologia de l’Ateneu Barcelonès.

 

Altres llibres de d’autor:

El secret d’Hiva-Oa (Laertes, 1998). Demaneu la reserva d’aquest document.

L’ull blau de Sibèria (Cossetània, 2013). Demaneu la reserva d’aquest document.

Chernobil: el fin del mito nuclear (Anthropos, 1988). Demaneu la reserva d’aquest document.

Fukushima, el declive nuclear (Icària, 2012). Demaneu la reserva d’aquest document.

L’estat ecològic (Base, 2015). Demaneu la reserva d’aquest document.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.