Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle de lectura novel·les de la Guerra Civil Espanyola: Les veus del Pàmano

12 març 2016 Sense Comentaris

Les veus del Pàmano

de Jaume Cabré

Barcelona : Proa, 2004. Demaneu la reserva d’aquest document.

Les veus del Pamano és una novel·la de Jaume Cabré publicada originalment en català el 2004 per Edicions Proa. Tracta els temes de la memòria històrica, la impossibilitat del perdó o la por a l’oblit. Ha estat traduïda a dotze llengües i ha obtingut un notable èxit internacional, especialment després de la Fira del Llibre de Frankfurt de 2007.  A més a més, va ser Premi de la Crítica, 2005 i el Premi El setè cel, 2007.

La història d’aquesta novel·la comença als anys de postguerra a Torena, un poble de ficció situat a la vall d’Àssua, al Pallars Sobirà, i arriba fins als nostres dies, amb un fris de personatges com el mestre Oriol Fontelles, la fotògrafa Tina Bros, la senyora Elisenda Vilabrú o el falangista Targa, alcalde de Torena.

El fils argumentals són tres i estan ubicats cronològicament en tres etapes diferents, que comparteixen de forma transversal els personatges, s’entrellacen per construir la història. Són:

  • En els primers anys del franquisme, la vida del mestre Fontelles al poble de Torena.
  • En la transició, el canvi de règim i la reescriptura de la biografia del mestre per influència de la senyora Elisenda Vilabrú de casa Gravat.
  • En l’època contemporània, la reconstrucció de la vida del mestre i la investigació de la fotògrafa Tina Bros.

Adaptacions audiovisuals: TV3 va estrenar una mini sèrie de 2 capítols basada en la novel·la i dirigida per Lluís Maria Güell. Va rebre el premi al millor film i al millor guió al Festival Internacional de Cinema de Televisió de Xangai de 2010 i va ser finalista als Banff World Television Awards.

        

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.