Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Novel·la històrica catalana: Rere el murs

26 març 2016 Sense Comentaris

Rere el murs

de Núria Esponellà

Barcelona : Columna, 2009. Demaneu la reserva d’aquest document.

Interessant novel·la històrica ambientada a la segona meitat del segle XII i geolocalitzada al monestir de Sant Pere de Rodes. Recrea la vida d’aquest monestir de benedictins que, fustigat per la tramuntana, s’alça imponent sobre els penya-segats del cap de Creus. Diversos personatges formen part de la trama com per exemple en Sebastià, l’administrador de l’hospital de pelegrins, o en Blai, un noi orfe que, en descobrir l’amor, sentirà una necessitat de conquerir la seva llibertat. Per altra banda, l’abat Berenguer, un home sever i autoritari, haurà de defensar les propietats i els privilegis del monestir davant les pretensions del comte d’Empúries i el vescomte de Peralada, enfrontats per lluites de poder i interessos polítics. A tots aquests moviments i lluites d’interessos hem d’afegir la figura del Mestre Peire, un dels escultors de més renom del segle XII, haurà d’esculpir la monumental portada de marbre de monestir de Sant Pere de Rodes abans no arribi el Jubileu.

Relat de rigurosa reconstrucció històrica que explica la vida al monestir i la seva zona d’influència al segle XII, una època ben intensa en la història de Catalunya. També ens parla de l’important dels valors universals humans com l’amor, l’amistat o l’espiritualitat, vigents en totes les èpoques. Trama ben documentada i Premi Nestor Lujan de Novel·la històrica 2009, ha format part de clubs de lectura i ha estat traduïda al castellà, a l’italià i al noruec.

Núria Esponellà és professora i escriptora gironina. És també autora de poemaris i novel·les. Col·labora habitualment amb els mitjans de comunicació.

Més informació, visiteu el blog de l’autora: http://www.nuriaesponella.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.