Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Monogràfics, Novetat

Novel·la històrica catalana

16 gener 2016 Sense Comentaris

Encetem el 2016 amb una secció monogràfica anomenda Novel·la històrica catalana.

La novel·la històrica és un gènere de la narrativa literària que va sorgir durant l’època del Romanticisme, amb l’obra de Walter Scott. Des d’aleshores, han proliferat les històries  amb gust pel passat medieval i heroic i ambientades en diferents períodes.

Aquests tipus de lectures, a més a més d’aproximar-nos als fets,  acostumen a ser geolocalitzades tema de gran interès per al públic lector actual.

Festivals literaris com ara Barcelona Novel·la històrica organitzat per l’Ajuntament i El Born Centre Cultural és una festa de  la  literatura i la història. Col·laboren diverses editorials, llibreries i biblioteques. A l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès es fan cursos i xerrades sobre les tècniques i els contextos de les novel·les històriques.

En aquest cicle monogràfic trobarem recomanacions de lectura de novel·la històrica de la mà dels nostrats autors i autores. Desitgem que us agradi.

*Premis literararis relacionats:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.