Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: [REC] : historias inéditas, de Paco Plaza; Jaume Balagueró i Hernán Migoya

22 gener 2016 Sense Comentaris

REC[REC] : historias inéditas, de Paco Plaza; Jaume Balagueró i Hernán Migoya.- Barcelona: Glénat, 2012.

El gènere de terror potser no viu el seu millor moment en el món del còmic, però atresora grans còmics i autors, tot un bagatge que fa que n’haguem de parlar amb una mica de respecte. La mítica editorial Toutain va publicar moltes històries de la revista americana Creepy, històries curtes introduïdes per un presentador, un “guardià de la cripta”, i és aquesta herència la que marca l’estil d’aquest còmic. Unes històries que tot i els anys encara poden posar els pèls de punta, poques coses són tan primàries com la por, si se’n sap. I aquí se’n sap.

Històries curtes ambientades a Barcelona, com la del llargmetratge REC que va iniciar tota la saga, amb el presentador que ens introdueix a cada història, i unes històries terrorífiques. No un terror limitat a sang i fetge, també psicològic, també del que fa por de debò. Cada petita història compta amb el seu equip artístic, el que confereix a aquest volum un aspecte d’allò més variat, tenim històries amb influències del manga i col·lorejades per ordinador, blanc i negre “brut” en el millor estil del underground, un estil més proper a la BD de línia clara, fins i tot algun estil que recorda molt el dels còmics de terror nord-americans dels 70s. Més que un còctel variat una successió ràpida de “xupitos”, de por, això sí, molta por. Passeu… si us atreviu…

600x200_rec_historias_ineditas

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.