Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Monogràfics, Novetat

Novel·la històrica catalana: Temps de família

23 gener 2016 Un Comentari

Temps de família

de Tània Juste

Barcelona : Columna, 2015. Demaneu la reserva d’aquest document

SINOPSI. Aquesta novel·la,  Premi Nèstor Luján de novel·la històrica 2015, és un retrat fidel d’un temps i d’un país d’homes i dones que van lluitar per refer unes terres devastades per la plaga de la fil·loxera a finals del segle XIX i que van encetar el segle XX en un món rural en plena transformació.

El protagonista, Bonaventura Giner, indiano retornat de Cuba el 1898, s’­estableix a les terres de la seva infància i posa en marxa un pla per convertir l’antic mas familiar al centre d’­un veritable imperi vinícola al Penedès. A través de les vides de tres generacions dels Giner, dels seus amors clandestins, els odis fraternals i els assassinats sense resoldre, Temps de família va teixint una trama tan atractiva i enlluernadora com els camps de vinyes que protagonitzen aquesta nissaga.

fotografia: Pere Tordera (Diari Ara)

 Tània Juste és escriptora i historiadora barcelonina. Compagina l’escriptura amb la traducció al català i al castellà, així com col·laboracions en llibres col·lectius.

L’any 2009 va publicar la seva primera novel·la A flor de pell, situada a la Barcelona dels anys vint en plena dictadura de Primo de Rivera. El 2012 publica amb Columna Els anys robats, un homenatge als aviadors republicans durant la Guerra Civil. L’hospital dels pobres suposa la seva tercera novel·la publicada, aquesta vegada ambientada en els primers anys del segle XX durant la construcció de l‘Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

També ha participat en l’antologia Veus de la nova narrativa catalana (Empúries 2010).

One Comment »

  • Ari said:

    I loved L’hospital dels pobres and also enjoyed A flor de pell. This one sounds like a good, juicy story, maybe more on the “fun” side. Will have to try it too!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.