Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Ruta literària “Lluny d’aquí”. Etapa 4: Carrer Salses.

8 gener 2016 Sense Comentaris

Des del Quimet, pugem una miqueta per arribar al carrer Salses, que si bé no té gran història, és important a la novel•la, perquè és on viu i treballa en Joan, el pare del  Tomàs.

Pàg. 14: (…) A l’illa havia conegut l’Anna, la que després seria la mare d’en Tomàs, i tots dos havien tornat a Barcelona, a la casa que havia estat dels seus pares, a la casa que havia estat dels seus pares, al carrer de Salses. Al cap de poc, l’home obria la llibreria Circe. En Joan Darné era un veritable romàntic. Les llibreries de barri havien anat desapareixent com els cinemes, i ell, tanmateix, s’entestava a mantenir la Circe oberta, encara que amb alguna concessió com era acceptar que també havia de vendre material de la papereria i , fins i tot, tenir una petita fotocopiadora.

04_LLEGEIX

CARRER SALSES
El carrer Salses està dedicat a Josepa Salsas i Moles (Llívia 1812-Barcelona 1871), muller de Marià d’Oriola, de Cortada, de Junquers i Ibáñez, comte de la vall de Merlès, propietari de l’heretat Can Cortada, en els terrenys que cedí per obrir el carrer. En el nomenclàtor de 1980 es dedicà a Salses, municipi del Rosselló.

Font: Diccionari nomenclàtor de les vies públiques de Barcelona.Jesús Portabella. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2010.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.