Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Ruta literària “Lluny d’aquí”. Etapa 3: Cafè Quimet.

4 gener 2016 Sense Comentaris

La següent etapa és tota una institució del barri d’Horta : el Bar Quimet. Com a bons hortencs, tant el Tomàs com el seu pare van a pendre alguna cosa a aquest bar.

Pàg. 98: Després d’apuntar-se l’encàrrec, va sortir a fer un tomb, va baixar de la Font d’en Fargues i va caminar fins el centre d’Horta. Va entrar al cafè Quimet, on va saludar uns coneguts del seu pare, i després es va situar en una taula, al fons del local, per llegir el diari de la casa i prendre un tallat. Mentre ho feia, va consultar el mòbil i va observar que no tenia cap trucada. Pensant en la Laura i la seva filla, es va imaginar el seu dolor, el seu desconcert amb una mort tan estúpida. Va sentir l’impuls de parlar-ne amb la Laura i va trucar-li al mòbil, però estava desconnectat.

03_LLEGEIX

CAFÈ QUIMET
El Bar Quimet està situat a la plaça Eivissa número 10. Es fundà a l’abril de l’any 1927, per el senyor Quimet Cardús i la mestressa del bar, la senyora Rosita Not. El bar fou conegut com el “Bar del lloro” per la presència del Juanito, un lloro que parlava, xiulava i cantava. Molts cops el Juanito feia sortir el tramvia que tenia inici i final de carrera davant del Quimet, doncs sabia imitar perfectament el xiulet del revisor i confonia al tramviaire.
El lloro vingué del Brasil, regalat per un gran amic del senyor Quimet i acabà els seus dies al zoo de Barcelona degut a un desaprensiu que li va cremar la gola.
Fins els anys 80 es jugava a escacs, havent estat la seu del club “Ajedrez Alfil Club”, parxís i dominó. A més, va ser la seu del club de fútbol Unió Atlética d’Horta i de la Unió Ciclista d’Horta.
El 18 de maig de 1955 es traspassà el bar a Jaume Jalmar Pujol, que continuà el mateix esperit del bar. El 1 d’agost del 2006 en Jaume Jalmar traspassà el bar al seu fill Josep Lluís, que ho porta amb l’ajut del seu germà Xavier i d’en José, Martí, Manu, Toni, Carlos i de l’Àngel.

Font: www.quimethorta.com

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.