Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Ruta literària “Lluny d’aquí”. Etapa 0: Introducció.

18 desembre 2015 Sense Comentaris

LlunydaquiPer acabar l’any iniciem un altre itinerari literari! El llibre que em escollit és Lluny d’aquí de Jaume Benavente i la ruta es centrarà en el barri d’Horta. El protagonista de la novel·la és Tomàs Darné, un jove que tot i que ha estudiat periodisme, treballa de taxista o del que li va sortint. Arran de la mort d’un amic del seu pare, en Julen Azpeitia,  decideix fer-ne una biografia, ja que va ser un antic sacerdot que va treballar a Brasil. Les seves investigacions li porten a descobrir que la mort del Julen pot no ser accidental i estar relacionada amb el seu passat.

 

BenaventeJaume Benavente és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1958. Durant la seva primera infantesa va viure a Brasil, on havia emigrat la seva família. Llicenciat en Belles Arts ha treballat com a dibuixant, auxiliar de biblioteques, documentalista i conservador de museus, entre altres oficis. Actualment viu a Barcelona. Ha guanyat els següents premis: Roc Boronat de novel·la curta per Masurca de Praia (2000), Rosa Leveroni de poesia per Un pont sobre l’erm (2001), Lleida de Narrativa per Viatge d’hivern a Madeira (2002), Recull-Joaquim Ruyra de narració amb L’ajudant de Kepler (2005), Ramon Muntaner per Historia d’amor a Sarajevo (2005), Premi Pin i Soler de narrativa per Llums a la costa (2006) i Benvingut Oliver de Narrativa per Dietari de Porto (2011). La seva obra ha estat traduïda al castellà, al francès i a l’anglès.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.