Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Lectors, Novel·la barcelonina, Novetat

el lector opina

5 desembre 2015 Sense Comentaris

EL BARRI DEL SORRAL

de Begoña García Carteron

Barcelona : Edicions B, 2015. Demaneu la reserva d’aquest document.

Begoña García Carteron és llicenciada en Història de l’Art i treballa d’escriptora periodista i coordinadora editorial.

Novel·la històrica de nou i agosarat enfoc pel que fa al món de les dones al segle XVIII després d’un tràgic 1714. La història de cinc dones que al 1751 que enfronten el dia a dia amb un assoliment de la barbàrie, que va més enllà de la identitat i el cos brutalment sotmesos l’un i l’altre, alliberant l’esperit de fraternitat femení i l’amor sense afalacs ni convencions.

A El barri del sorral té un paper destacat la cuina marinera. I serà amb la salabror als llavis i el tuf del calafatament al nas com descobrirem el naixement del primer barri extramurs. Immers en l’angoixa i joia del cor de les seves dones, el somriure somiador del qui estima la mar i fa del sorral una autèntica llar. Ho veurem amb els ull de qui sense res a perdre resta enamorat de la fetillera i encisera ciutat, on encara avui en dia podem trobar al barri de la Barceloneta, coneguda des de fa molt de temps amb el sobrenom de l’Òstia, la tradició i la memòria dels que tenen el gust de fer i tastar la millor cassola de peix.

MAYTE DUARTE SEGUER

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.