Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Fages de Climent llegit per un bluesman barceloní

19 novembre 2015 Sense Comentaris

Estem acostumats a cantautors que posen música a l’obra de poetes, però què passa quan un compositor i guitarrista de blues llegeix un autor com Carles Fages de Climent?

El músic barceloní és Amadeu Casas. Fa temps que es dedica a la música, a grups com ara Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company o Tandoori LeNoir. Li rondava al cap musicar un poeta català, però va ser treballant amb Quico Pi de la Serra que va conèixer l’obra de Fages de Climent, de qui Pi de la Serra va adaptar-ne epigrames a Tramuntana epigramàtica.

Casas va contactar amb els hereus del poeta i es va desplaçar a la casa pairal dels Fages, a Castelló d’Empúries. Va entrevistar familiars, i va documentar-se sobre el poeta. Una de les coses que li va cridar l’atenció va ser el desconeixement que el públic general té de l’obra del poeta fora de l’Empordà, així que va decidir ajudar a difondre la seva obra musicant els seus poemes.

El resultat tés Lo gaiter de la Muga, un treball molt personal, musicalment potent i amb una gran diversitat de matisos i instruments diversos, amb l’objectiu de donar la màxima rellevància als textos treballats. Aquí en teniu una mostra:

Per dur a terme el projecte, Casas ha comptat amb els seus col·laboradors habituals, Toni Pagès i Matías Míguez, així com amb el poeta Enric Casasses, devot admirador d’en Fages, en Quico Pi de la Serra, Elena Gadel, Pep Pascual, Pol Farell i Pascal Comelade.

El proper dijous podreu escoltar-lo en directe a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.

Us esperem!

Lloc: Sala d’actes
Data: 26 de noviembre, 19h
Activitat gratuïta

 

Carles Fages de Climent a la Biblioteca Mercè Rodoreda:

Balada del sabater d’Ordis. Barcelona: Quaderns crema, 2003

Les bruixes de Llers. Barcelona: Quaderns crema, 2003

Epigrames. Figueres: Brau, 2002

Poema dels tres reis. Figueres: Brau, 2001

Primera antologia. Figueres: Brau, 2000

Somni de Cap de Creus. Barcelona: Quaderns crema, 2003

Tots els sonets. Barcelona: Quaderns crema, 2003

..

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.