Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Jordi Virallonga, 20è Premi de Poesia Màrius Torres

17 novembre 2015 Sense Comentaris

Un dels noms estretament vinculats a la poesia a Barcelona és el de Jordi Virallonga. Nascut a Barcelona el 1955, és professor i catedràtic de Literatura Espanyola de la Facultat d’Educació de la UB, president de l’Aula de Poesia de Barcelona, agitador cultural, traductor, autor d’una extensa obra poètica i de diversos assajos sobre poesia contemporània, la seva especialitat.

A la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, especialitzada en poesia, el coneixem prou bé. Des de fa més de tretze anys és el conductor del nostre club de lectura de poesia, aportant un alt nivell qualitatiu a les sessions, i ha estat també col·laborador en l’organització i dinamització del cicle poètic De pensament, paraula i obra en totes les seves edicions.

El passat 13 de novembre Jordi Virallonga s’ha fet amb el 20è Premi de poesia Màrius Torres de la ciutat de Lleida. L’obra Amor de fet ha rebut la distinció. Virallonga, que ha traduït a molts poetes catalans, ha prologat poemaris i elaborat antologies, jordi-virallongano havia signat encara els seus propis poemaris escrits en llengua catalana. Amor de fet, el seu primer llibre escrit en català, és  ‘una entrada per la porta gran de la poesia catalana’, com el mateix poeta reconeix.

Sens dubte, el 2015 és un any fructífer en reconeixements al poeta: el passat juny va ser  guanyador de la XLVII edició del Premio Internacional de Poesía ‘Hermanos Argensola’ de Barbastro per Incluso la muerte tarda.

Us convidem a conèixer de més a prop l’obra de Jordi Virallonga amb tota la bibliografia que d’ell disposem a la biblioteca.

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.