Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. L’inici del capvespre

30 novembre 2015 Sense Comentaris

L’inici del capvespre/Júlia Costa. Barcelona: Literatura Random House, 2014

Júlia Costa és una mestra i escriptora nascuda a Barcelona l’any 1948. Ha publicat les novel•les juvenils: Enmig d’orats i savis i Retorn a les boires. També ha publicat novel•les per adults i llibres de poemes. Ha guanyat els premis de poesia Hilari d’Arenys, Andreu Trias, Joescric.com i Ràdio Molins de Rei i els premis Francesc Candel de Novel•la Històrica i Olga Xirinacs de novel•la.

L’inici del capvespre és un llibre publicat l’any 2009. Nita Baltà ha de treballar molt durament per tirar endavant com a mare soltera els seus fills: Pep i Paulina. En Pep aconsegueix ser mestre i es casa amb Maite. La seva vida canvia quan ella mor i ell es troba sol amb dues filles: la Mireia i l’Anna, que li donarà molts problemes. Al mateix temps anirà entrant i sortint de la seva vida l’Emma Mas, una amiga del passat.

La trama de la novel•la es desenvolupa a escenaris dels districtes e Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Eixample.

Us donem un tast de la novel•la:

“Els pares i germans de la Maite es feien un bon tip de treballar. Ella no entenia com eren capaços d’estalviar tant, aquella gent. Van retornar al poble, van ajudar a comprar pisos a tots els fills, van muntar un petit negoci i van aconseguir una mena de petit panteó al cementiri , per a la família; la mare volia que la filla tingués una tomba digna. Ella, però, no hi tornaria mai, al poble, ni morta, ni viva. La Nita estima la ciutat gran, bruta, plena de distraccions, de cafès, de botigues, de magatzems. Puja a Montjuïc de vegades, al bar del castell o a Miramar, es pren un whisky amb gel perquè algun amic li ha dit que el whisky és bo per a la salut, a la seva edat, sempre que es begui amb moderació, i des d’allà contempla el port, Colom, la catedral, el Tibidabo, els edificis nous, altísims, els barris moderns. Un rusc sense final, un munt de llumetes que s’encenen de pressa, en fer-se fosc”

 

IniciCapvespre10cm

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.